Kategoriler
Haberler

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı MEB İş Takvimi

MEB, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Takvimini açıkladı. Açıklanan MEB çalışma-iş takviminde, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri yakından ilgilendiren “okulların açılma tarihi”, “ara tatil tarihleri”, “yarıyıl tatil tarihi”, “1.ve 2.dönem başlangıç tarihleri” aşağıdaki şekilde yer aldı.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Takvimi

MEB’in açıkladığı 2024-2025 eğitim öğretim yılı çalışma-iş takvimine göre;

Birinci dönem, 9 Eylül 2024 Pazartesi başlayacak ve 17 Ocak 2025 Cuma sona erecek.

2024-2025 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 2-6 Eylül’de uyum eğitimleri yapılacak. Öğretmenlerin mesleki çalışmaları da aynı hafta içinde olacak. Öte yandan ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9. sınıflar ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik okul hakkında bilgilendirme, akademik ve mesleki gelişimlerini destekleme, yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlama amacıyla gerekli rehberlik çalışmaları yapılacak.

Birinci dönem ara tatili, 11-15 Kasım 2024’te yapılacak.

Yarıyıl tatili ise 20 Ocak 2025 Pazartesi başlayacak ve 31 Ocak 2025 Cuma sona erecek. İkinci dönem, 3 Şubat 2025 Pazartesi başlayacak ve İkinci dönem ara tatili ise 31 Mart 2025 Pazartesi başlayıp, 4 Nisan 2025 Cuma sona erecek.

2024-2025 eğitim öğretim yılı 20 Haziran 2025 Cuma günü sona erecek.

Sosyal Medyadan MEB Çalışma Takvimine Yapılan Yorumlardan Bazıları

Takvimin yayımlanır yayınlanmaz, sosyal medyadan ve forumlarda meb çalışma takvimine eleştiriler, yorumlar yapıldı ve MEB’e önerilerde bulunuldu. MEB toplumdan gelen eleştiri ve önerileri dikkate alır mı almaz mı, zaman gösterecek. İşte paylaşılan görüşlerden bazıları;

“Dönem okulların 20 haziranda değil 13 haziranda kapanması gerekir, çünkü her bir dönem 18 hafta sürer, ama bu durumda 2. dönem 19 hafta oluyor!! Bu değişikliğin sebebi nedir? Okulun son haftaları, haziran başları öğrencilerin çoğu gelmiyor, gelenler de derslerden kopmuş oluyor”

“Kurban Bayramı 6,7,8,9 Haziran. Bayram için memleketine giden öğrenciler geri gelmez. Okullar 2 Eylül de açılıp, okullar 5 Haziranda tatil edilmeli.”

“Kamuda tasarruf milli tatil bakanlığını da vurmuş tatiller azaltılmış :))”

“Yine ara tatiller eklenmiş. Çalışan anneler yine düşünülmemiş.”

“Akdeniz Bölgesinde 9 Eylül’de okul mu açılır, fırın gibi memleket. Ara tatil işi iptal olsun. Okullar bölgesel iklim ve coğrafi şartlara göre açılsın.”

“Öğretmenlerin morali bozuktur, sene başı sene sonu 1 er hafta eklemişler. 4 aylık tatilleri 3 buçuk aya düştü:))”

“20 Haziran’da bitecek okullar. Bunlar bilmiyor mu Mayıs sonunda okulda kimse kalmıyor. Güya ara tatilin yerini dolduruyorlar.”

“Hani ara tatiller kaldırılacaktı? Kimseye faydası yok, niye konuldu kimse bilmiyor, öylece kaldı.”

“Ey MEB ramazan bayramı ile birleştirip tasarruf mu yapmaya çalışıyorsun. Bu iki oldu haberiniz olsun!”

“11-15 Kasım ara tatil olunca öğrenciler 8 Kasım cuma günü mesai bitiminde tatile başlamış olacak, peki okullarda 10 Kasım programını nasıl yapacağız? Bundan önceki yıllarda hiç bir zaman 10 Kasım ara tatile denk gelmemişti.”

“Güneydoğu gibi sıcak memleketlerde haziran ayı girdi mi sınıflarda ders işlemek aşırı zorlaşıyor. Eylül ayında bile sınıflar çok sıcak oluyor en azından ara tatiller kalksa daha iyi olmaz mıydı gün sayısını arttırmaktansa”

“Ara tatillerde öğretmeni dinlendirmeyeceksen, okula getireceksen neden kaldırmadın diye sormazlar mı? 7433 kadroyu aile birliği mağduru ettiğiniz yetmiyor birde online olması gereken seminer dönemlerinde boş yere öğretmeni okula getiriyorsunuz. Sahi ÖBA neden var? @Yusuf__Tekin”

“İyi bir planlama yapılmamış. 9 Eylül okulların açılması için erken bir tarih. Eylül’ün başı çok sıcak oluyor artık. Okullar 16 Eylül’de açılmalı. 13 Haziran’da da kapanmalı. @Yusuf__Tekin”

“5 -9 Haziran 2025 Kurban Bayramı, bayramdan sonra gelip iki hafta daha devam yani”

“Yurtdışında bulunan MEB okulu öğrencileri için okul kapanış tarihinde düzenleme yapılabilir mi? Özbekistan’da 20 haziran demek sıcaklığın 40 derecelerde olması demek. Ayrıca kurban bayramını vatanında geçirmek isteyenler için de sıkıntılı bir tarih. Bilginize.”

“Hani ara tatilleri kaldırıp okul başlangıçlarını geç kapanışı erken yapmayı planlıyorlardı …..Buda mı fosss çıktı…”

“Yaptığınız Her şey elinize yüzünüze bulaştırıyorsunuz bence bir daha kontrol edin o tarihleri sonradan SORUNLAR yaşayacaksınız demedi demeyin”

“Bayram tatilinin adı ara tatil oluyor”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir