Kategoriler
Sınavlar

2024 LGS ile İlgili Dikkat Edilecek Hususlar

İyi bir lisede okuma hayali olan yüzbinlerce 8.sınıf öğrencisi 2 Haziran 2024 pazar günü liselere yerleştirme merkezi sınav olan 2024 LGS sınavına girecek.

2024 LGS; liseler için merkezi sınava 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvuru yaptı. Sınav, 973 yurt içi sınav merkezinde 3 bin 891 okulda 62 bin 663 salonda, yurt dışında ise 11 sınav merkezinde 11 okulda 35 salonda yapılacak.

Öğrencilerin 2 Haziran 2024 pazar günü en geç saat 09.00’da binada hazır bulunmaları gerekiyor. Öğrenciler sınava gelirken yanlarında fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi, geçerli kimlik belgesi ile en az iki koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracak.

Aylardır yoğun çalışmanın meyvesini alınması için LGS sınav öncesi, LGS sınavında bazı hususlar oldukça önemli. Bu nedenle sınav girecek öğrencilere bu hususları hatırlatmanın faydalı olacağını düşünüyoruz.

LGS öncesi;
-Sınav için göstermiş olduğun yoğun gayreti hatırlayarak motivasyonunu yüksek tutabilirsin.
-Kendin iyi hissettirecek kişilerle vakit geçirebilirsin.
-Sınav öncesi uyku ve beslenme düzenini iyi planlaman ve bedensel olarak kendini yormaman, sınavın iyi geçmesine yardımcı olacaktır.
-Unutma! Stresini kontrolün, sana sınavda güç katacaktır.
-Sınav sonrasına yönelik olumlu düşüncelerin, sınav stresini yönetmende sana yardımcı olacaktır. Örneğin sınavsız, ortalama ile öğrenci alan çok iyi liselerinde olduğunu unutma, bu sana sınavda güç verecektir emin ol!
-Sınav günü ulaşım süresini ve güzergâhını planlayabilmek için sınava gireceğin okulu son güne bırakmadan gidip görmen oldukça faydalı olacaktır.
Sınavda yanında bulundurman gereken eşyaları (giriş belgesi, kimlik, kalem, silgi vb.) daha önceden hazırlamanız size kolaylık sağlayacaktır.

LGS Sınavı esnasında;
-Soruları dikkatle okuman, soruyu doğru cevaplamanı kolaylaştıracaktır.
-Cevaplamakta zorlandığın sorularda vakit kaybetmeden diğer sorulara geçin.
-Süreyi etkili kullanarak tüm sorulara zaman ayırmaya çalış.
Son olarak;
-Sınavın sadece uygun okullara yönlendirilmen için yapıldığını unutma.
-Tercihte bulunacağın her tür okulda öğretmenler seni ilgi ve sevgiyle bekliyor olacak.
-Yerleşeceğin okul, özenle hazırlanmış müfredatla size en uygun eğitimi sunacaktır.

LGS İki oturum halinde yapılacak

Merkezi sınavın birinci oturumu 09.30’da ve ikinci oturum 11.30’da başlayacak. İki oturum halinde uygulanacak sınavda, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve oturumlar aynı gün tamamlanacak.

Sınavın birinci oturumu, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika olacak. Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil soruları yöneltilecek.

İkinci oturum 40 soruluk sayısal alandan oluşacak. Öğrencilere 80 dakika sürenin verileceği bu oturumda, matematik ve fen bilimleri derslerinden sorular sorulacak.

Sınav puanı hesaplanırken, her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunacak.

Öğrenciler, sınava fotoğraflı giriş belgeleri ve geçerli kimlik belgeleri ile alınacak.

Sonuçlar 28 Haziran’da açıklanacak.

Şimdiden 2025 LGS sınavında girecek tüm öğrencilere başarılar dileriz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir